Hovorme o jedle

V rámci aktivity Hovorme o jedle si žiaci II. stupňa priniesli vlastný teplý nápoj pripravený doma - čaj alebo bielu kávu. Počas konzumácie zdravých jedál na predmete biológia prebiehala v jednotlivých ročníkoch aj diskusia na tému - Prečo sú raňajky dôležité. Aktivita sa uskutočnila nielen v triedach ale vonku na školskom dvore. Deti uvádzali jedlá a nápoje, ktoré im chutia na raňajky i na desiatu. Ako najobľúbenejší nápoj uviedli čistú vodu. Mimoriadnu obľubu u žiakov má v škole mliečna desiata z dôvodu rozmanitých nátierok.
Z ankety uskutočnenej u žiakov vo veku 10 až 15 rokov vyplýva:
70% opýtaných žiakov neraňajkuje z časových dôvodov,
15% žiakov raňajkuje pravidelne
10% žiakov jedáva až na desiatu,
5% žiakov konzumuje prvé jedlo dňa až v čase obeda.
Uvedená anketa aj zadaná aktivita konzumácie zdravého jedla má usmerniť žiakov k správnej životospráve a pravidelnej konzumácie jedál počas dňa.
Ing. Tatiana Patáková